Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Вградиха чип за сигурност на Infineon в пръстен за безконтактни плащания с технология NFC

29.08.2016   |   Технологии
 
Чип за сигурност на Infineon бе вграден в нов пръстен за безконтактни плащания с технология NFC на NFC Ring, съобщават от компанията. Малкото и водоустойчиво интелигентно носимо устройство работи като карта за безконтактни разплащания.
 
Потребителите могат да плащат само чрез доближаване на пръстена до всички терминали за безконтактни плащания, независимо от производителя. В пръстена е използвана технологията NFC за предаване на данни през къси разстояния до няколко сантиметра.  
 
Чиповете на Infineon позволяват функции за сигурни разплащания да бъдат вградени в най-новите устройства на пазара. Според пазарните проучвания до 2020 г. се очаква ръст на интелигентните носими устройства в световен мащаб от 119 милиона до 340 милиона.
 
Според Infineon, чийто представител у нас е Маус Електроникс, в почти половината от всички разплащателни карти с чипове по света се използват решения за сигурност на компанията. "За да се улеснят картовите разплащания и да станат по-удобни за клиентите, Infineon оптимизира безконтактната си технология за разплащания за още по-компактните интелигентни носими устройства", коментират от фирмата.
     
Източник: Infineon Technologies

Ключови думи: Infineon   Маус Електроникс   безконтактни плащания   NFC  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...