Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Cobham Satcom представи VSAT антената Explorer 8120 на IBC 2016

09.09.2016   |   Технологии
 
Cobham Satcom разширява най-новата си серия VSAT антени Explorer 8000 с модела Explorer 8120, съобщиха за electronics-bulgaria.com от ексклузивния представител на компанията Гига Електроникс.
 
Моделът представлява 1,2-метрова подвижна, стабилизирана антена с автоматично насочване и е оборудван със същата технология за динамично настройване на насочването (Dynamic Pointing Correction) като тази на еднометровия модел Explorer 8100. В конструкцията на антената е използвано въглеродно влакно.      
 
Стандартните VSAT антени за монтиране върху превозни средства, които поддържат стандарта Communications on the Pause, биха могли да загубят връзка към сателита дори при най-малките вибрации, причинени от силни ветрове или качване и слизане на хора.
 
Explorer 8120 предоставя надеждна връзка посредством технологията за динамично настройване на насочването, разработена от Cobham за стабилизираните VSAT антени за мореплавателни съдове. Системата се предлага в конфигурация с диапазон Ku и е съвместима с повечето големи сателитни мрежи.    
 
Наред с технологията за стабилизация, Explorer 8120 се отличава с нов, по-голям рефлектор, който предоставя по-голяма наличност на услуга и по-широка комуникационна лента в по-голямата част от покритието на сателита. По този начин се осигурява надеждно предаване на съдържание с HD разделителна способност в реално време почти до всяка точка на света.
 
Гамата Explorer 8000 на Cobham Satcom се разширява допълнително с новия опционален преобразувател с повишаване на честотата (20 W) и за двете антени – и еднометровата, и 1,2-метровата. Новата технология се интегрира отлично с Explorer VSAT и предоставя безпроблемна и надеждна връзка, подобряваща качеството и скоростта на пренос на видеозаписи и данни.
     
Източник: Cobham Satcom

Ключови думи: Cobham Satcom   VSAT антена   Explorer 8120   IBC 2016   диапазон Ku  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...