Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи първия си LTE Cat M1 модул

09.09.2016   |   Технологии
 
u-blox анонсира модули LTE Cat M1 от серията SARA-R4, които са предназначени за разработване на IoT устройства и се очаква да бъдат пуснати на пазара през четвъртото тримесечие на 2016 г. Първият за производителя модул LTE Cat M1 е насочен към мобилните оператори.
 
LTE Cat M1 е част от новия стандарт Release 13 на консорциума 3GPP, който насърчава възприемането на енергийноефективни мрежи с широк радиус на действие в лицензирания спектър и е предназначена за IoT устройства с ниска до средна скорост на пренос на данни, както и за устройства, за работата на които са необходими издръжливи батерии.
 
Наред с това, функцията за предаване на данни между мрежи в превозни средства осигурява необходимата технология за проследяване на превозни средства, мобилни устройства и хора. Модулът е съвместим с устройства с по-ниска латентност и поддържа скорост 375 kbps в полудуплексен режим и 1 mbps – в дуплексен.
 
Модулът LTE Cat M1 може да намери приложения в разнообразни области, сред които интелигентни сградни системи, системи за сигурност, индустриален мониторинг и управление, проследяване на активи, телематика, интелигентни измервателни прибори и др.
 
Първоначално се очаква модулът да се появи на пазара в САЩ и ще допълни гамата устройства на u-blox за IoT, наред с дебютиралия наскоро клетъчен модул NB-IoT.
     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   LTE Cat M1   SARA-R4   3GPP  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...