Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Sibiz изгражда високотехнологичен център в Пловдив

15.09.2016   |   Бизнес
 
Американската компания Sibiz направи първа копка на високотехнологичен център, който ще се намира на бул. „Санкт Петербург“ 97. Прогнозната стойност на инвестицията е около 15 млн. лв.
 
Високотехнологичната сграда с около 20 хил. кв. м разгърната застроена площ ще е съобразена с всички изисквания на ИТ индустрията за необходими аудитории, тренировъчни зали и лаборатории, зали за презентации и модерни офис пространства отворен тип с мултимедии, осигуряващи връзки с целия свят, обясниха от община Пловдив.
 
Sibiz е специализирана в разработката и програмирането на специализирани интегрални схеми (ASIC), програмируеми логически матрици (FPGA), интегрирани едночипови системи (SoC) и фърмуер. Решенията на компанията са насочени основно към пазарите за компютърни системи и микропроцесори за мрежова комуникация, интернет приложения и потребителска електроника.
 
В квартал "Гладно поле", в който се планира изграждането на офиса, общината предвижда и основаване на други високотехнологични центрове. В квартала ще бъде изградена нова инфраструктура със средства по оперативна програма "Региони в растеж“, като се очаква проектните предложения да бъдат приети до края на годината, акцентират още от общината. 9 милиона лева са предвидени по програмата за новата инфраструктура. 
 
„Изграждаме база за дългосрочно развитие на фирмата именно тук, защото вярваме в бъдещето на Пловдив и искаме да сме част от него. Същевременно създаваме оптимални условия за развитието на нашите специалисти и техните кариери. Сред големите ни цели е и по-голямата интеграция с университетите, тъй като не може на има ИТ индустрия без ефективна академична система. Чрез презентации и семинари ще популяризираме ИТ индустрията у нас и в чужбина, за да разкажем на младите хора какво бъдеще имат в града“, коментира представителят на Sibiz инж. Роди Дервишев.
     
Източник: Община Пловдив

Ключови думи: Община Пловдив   Sibiz   ASIC   FPGA   SoC  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...