Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Sibiz изгражда високотехнологичен център в Пловдив

15.09.2016   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Американската компания Sibiz направи първа копка на високотехнологичен център, който ще се намира на бул. „Санкт Петербург“ 97. Прогнозната стойност на инвестицията е около 15 млн. лв.
 
Високотехнологичната сграда с около 20 хил. кв. м разгърната застроена площ ще е съобразена с всички изисквания на ИТ индустрията за необходими аудитории, тренировъчни зали и лаборатории, зали за презентации и модерни офис пространства отворен тип с мултимедии, осигуряващи връзки с целия свят, обясниха от община Пловдив.
 
Sibiz е специализирана в разработката и програмирането на специализирани интегрални схеми (ASIC), програмируеми логически матрици (FPGA), интегрирани едночипови системи (SoC) и фърмуер. Решенията на компанията са насочени основно към пазарите за компютърни системи и микропроцесори за мрежова комуникация, интернет приложения и потребителска електроника.
 
В квартал "Гладно поле", в който се планира изграждането на офиса, общината предвижда и основаване на други високотехнологични центрове. В квартала ще бъде изградена нова инфраструктура със средства по оперативна програма "Региони в растеж“, като се очаква проектните предложения да бъдат приети до края на годината, акцентират още от общината. 9 милиона лева са предвидени по програмата за новата инфраструктура. 
 
„Изграждаме база за дългосрочно развитие на фирмата именно тук, защото вярваме в бъдещето на Пловдив и искаме да сме част от него. Същевременно създаваме оптимални условия за развитието на нашите специалисти и техните кариери. Сред големите ни цели е и по-голямата интеграция с университетите, тъй като не може на има ИТ индустрия без ефективна академична система. Чрез презентации и семинари ще популяризираме ИТ индустрията у нас и в чужбина, за да разкажем на младите хора какво бъдеще имат в града“, коментира представителят на Sibiz инж. Роди Дервишев.
     
Източник: Община Пловдив

Ключови думи: Община Пловдив   Sibiz   ASIC   FPGA   SoC  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...