Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представя нова развойна платка за 16- и 32-битови PIC микроконтролери

15.09.2016   |   Технологии
 
Microchip анонсира новата развойна платка Explorer 16/32 за 16- и 32-битови PIC микроконтролери, съобщават за Electronics-Bulgaria.com от производителя. Новата развойна платка се предлага срещу по-ниска цена от тази на популярната система Explorer 16 и разполага с вграден програматор/дебъгeр и няколко нови функции, съобразени с актуалните тенденции в микропроцесорните технологии. Платката е универсален, удобен и лесен за работа продукт, който е съвместим и с предходната система Explorer 16.
 
Развойната платка Explorer 16/32 служи като платформа, която ще позволи на клиентите на компанията да оценят сериите 16-битови PIC24, dsPIC33 и 32-битови PIC32 микроконтролери чрез плъгин модули (Processor Plug-In-Module) за универсално приложение в устройствата. С платката е възможно да се изготвят прототипи, които да бъдат оценени, преди да се премине към разработката им. Explorer 16/32 разполага с интерфейс mikroBUS за лесно добавяне на нови функции чрез развойни платки Click на сръбската компания MikroElectronika. Наред с това, в платката е вграден USB модул, както за захранване, така и за комуникация, което отстранява необходимостта от външен захранващ адаптер и комуникационен модул.
 
Както стана ясно по-горе, новата развойна платка е съвместима с предходния популярен модел Explorer 16, което ще позволи на потребителите да продължат да ползват разработения си код, библиотеки, прототипи, плъгин модули и дъщерни платки PICtail, свързани чрез страничен конектор PICtail Plus. Свързаните чрез вертикален конектор дъщерни платки PICtail Plus биха могли да се използват повторно чрез допълнителна платка за разширение PICtail Plus.
 
Развойният комплект Explorer 16/32 (DM240001-3) включва главната развойна платка Explorer 16/32, както и плъгин модула PIC24FJ1024GB610 и два кабела USB. Плъгин модулът е оборудван с 16-битовия микроконтролер PIC24FJ1024GB610 с капацитет на флаш паметта 1 MB, допълнителна памет и функции за серията PIC24F с по-ниско потребление на енергия.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC микроконтролери   Explorer 16/32   PIC24   dsPIC33   PIC32   mikroBUS   PICtail Plus   PIC24FJ1024GB610  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...