Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Ingenu и u-blox ще използват ISM радиодиапазона в IoT модулите

15.09.2016   |   Технологии
 
Ingenu и u-blox сключиха стратегическо партньорство, което ще спомогне за внедряването на следващото поколение патентована технология RPMA на Ingenu в IoT модулите. Двете компании се споразумяха u-blox да разработи и произведе продукти, които поддържат технологията RPMA.
 
Технологията RPMA, която се използва преди всичко за комуникация между машини в IoT системи, използва глобално достъпната честотна лента ISM (2,4 GHz). Това позволява на радиомодулите да се използват по цял свят, като осигурява възможностите за надграждане и спестяванията на разходи, необходими на партньорите на компаниите за производството на IoT решения, обясняват от u-blox. Модулите на u-blox могат да работят в широк температурен диапазон и лесно да се интегрират в услуги за позициониране.   
 
Очаква се първият модул да се появи на пазара през четвъртото тримесечие на 2016 г. Според главния изпълнителен директор на Ingenu Джон Хорн партньорството на двете компании ще разкрие нови възможности за технологиите, които Ingenu предлага. Според Андреас Тиъл, съосновател на u-blox, търсенето на мрежови технологии с широко покритие и ниско потребление на енергия расте все повече и Ingenu разполага с усъвършенствани технологии, за да отговори на търсенето на нелицензирани радиодиапазони.
     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   Ingenu   ISM   RPMA  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...