Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs присъедини водещата RTOS компания Micrium

07.10.2016   |   Бизнес
 
Silicon Labs придоби Micrium, водещ доставчик на операционни системи за работа в реално време (RTOS) за IoT. Според компанията, чийто дистрибутор у нас е Футурел, стратегическото придобиване ще помогне да се опрости проектирането на IoT системи за всички разработчици чрез обединяване на решенията в областта RTOS с опита на Silicon Labs в IoT продуктите.
 
Операционните системи за работа в реално време и останалите софтуерни решения на Micrium ще продължат да се предлагат на всички партньори на компанията по света, уверяват от Silicon Labs, което ще предостави на клиентите широк набор от опции дори при работа с хардуер на други производители.  Наред с това, Micrium ще продължи да предлага поддръжка на съществуващите и новите си клиенти.
 
Учредената през 1999 г. компания Micrium е сред водещите производители на софтуер за микроконтролери. Операционните системи за работа в реално време на Micrium се използват в над 50 микроконтролерни архитектури и са изтеглени над 250 000 пъти по света, като решенията на компанията отговарят на високите изисквания и стандарти в медицинската електроника, авиониката, комуникациите, потребителската електроника и индустриалните системи за управление.
 
"Обединявайки сили със Silicon Labs, екипът на Micrium ще спомогне за усъвършенстване на свързаността в IoT устройствата, като предоставя гъвкав избор на хардуерни платформи, безжични модули и развойни инструменти, базирани на операционните системи в реално време", коментира Жан Лабро, основател, главен изпълнителен директор и президент на Micrium. "Ще продължим да предлагаме на клиентите си отличната поддръжка, с която Micrium е известна", допълва той.
     
Източник: Silicon Labs

Ключови думи: Silicon Labs   Micrium   Футурел   IoT   RTOS  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...