Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Нови мощни аналогови контролери с цифрови функции на Microchip

12.10.2016   |   Технологии
 
Microchip представи новите силови аналогови контролери с цифрови функции MCP19124/5, подходящи за регулиране на ток и напрежение и следене на температура. Според компанията контролерите подобряват функционалността при системи за цифрово зареждане на акумулаторни батерии и са изключително подходящи за DC-DC преобразуване при сървърни, потребителски, индустриални и автомобилни приложения.
 
Контролерите MCP19124/5 разполагат с конфигурируеми алгоритми за зареждане на батерии с различен химичен състав, като имат функции за балансиране на клетките и зареждане на суперкондензатори. "Никое друго едночипово решение за зареждане на батерии на друг производител не може да бъде конфигурирано нито за различни профили за зареждане, нито за батерии с всякакъв химичен състав, напрежение или разпределение на клетките", коментират от производителя.
 
Потребителите биха могли да разработят собствени алгоритми за зареждане и да ги реализират. Наред с това, всеки параметър като напрежение, ток, температура и продължителност би могъл да служи за преход към нова част от профила за зареждане. Контролерите са подходящи за всички DC-DC приложения, при които е необходимо стриктно регулиране на напрежение или ток. И не на последно място, MCP19124/5 поддържат flyback топология (с натрупващ кондензатор), повишаваща (boost), както и SEPIC и Cuk топологии.
 
Сред основните предимства на новите силови аналогови контролери с цифрови функции са уникалната комбинация от независими вериги за управление на тока и напрежението, функцията за динамично преминаване от регулиране по ток към регулиране по напрежение и обратно, пълният пакет от параметри, които могат да се преконфигурират (задават се във вътрешните регистри на устройството, без да са необходими външни компоненти), вграденият линеен регулатор, MOSFET драйвери, 8-битовият PIC микроконтролер, прецизният осцилатор и аналоговите управляващи цикли, както и компактните габарити на корпусите.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   аналогови контролери   MCP19124/5   DC-DC конвертори   SEPIC   Cuk   линеен регулатор   MOSFET   PIC микроконтролер  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...