Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Texas Instruments представи интегрално решение за захранване за DDR памети

13.10.2016   |   Технологии
 
Texas Instruments анонсира нова интегрална схема за захранване на DDR памети. Синхронният понижаващ ключов стабилизатор TPS54116-Q1 е предназначен за DDR2, DDR3 и DDR3L памети в автомобилни и индустриални приложения и се отличава с входно напрежение между 2,95 V и 6 V, пиково DDR терминиране на сигнала 1 A, а корпусът му е значително по-малък – с до 50 на сто, обясниха от компанията.
 
Разработеният за приложение в автомобилната индустрия ключов стабилизатор може да се използва в информационно-развлекателните системи, интелигентните системи в помощ на водача и контролните табла, както и в телекомуникационните и измервателните системи и промишлената автоматизация. 
 
Онлайн софтуерът за проектиране Webench на Texas Instruments улеснява проектантите при използване на ключовия стабилизатор TPS54116-Q1 и ускорява процеса по разработка на захранвания. Най-новото поколение понижаващи ключови стабилизатори са с до 2,5 MHz честота на превключване и спомагат за намаляване на габаритите на разработените решения, тъй като разполагат с MOSFET драйвери и по-малки размери на индуктивните елементи.
 
Честотата на превключване на ключовия стабилизатор може да се задава над средновълновия радиодиапазон за приложения, при които е необходимо ниско ниво на шума, както и да се синхронизира с външен тактов генератор. Наред с това, синхронният понижаващ ключов стабилизатор има ниво на защита от електрически разряд 4 kV според стандарта AEC-Q100 на американския Съвет за автомобилна електроника.
     
Източник: Texas Instruments

Ключови думи: Texas Instruments   DDR памети   TPS54116-Q1   Webench   MOSFET драйвери   AEC-Q100  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...