Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Texas Instruments представи интегрално решение за захранване за DDR памети

Texas Instruments анонсира нова интегрална схема за захранване на DDR памети. Синхронният понижаващ ключов стабилизатор TPS54116-Q1 е предназначен за DDR2, DDR3 и DDR3L памети в автомобилни и индустриални приложения и се отличава с входно напрежение между 2,95 V и 6 V, пиково DDR терминиране на сигнала 1 A, а корпусът му е значително по-малък – с до 50 на сто, обясниха от компанията.
 
Разработеният за приложение в автомобилната индустрия ключов стабилизатор може да се използва в информационно-развлекателните системи, интелигентните системи в помощ на водача и контролните табла, както и в телекомуникационните и измервателните системи и промишлената автоматизация. 
 
Онлайн софтуерът за проектиране Webench на Texas Instruments улеснява проектантите при използване на ключовия стабилизатор TPS54116-Q1 и ускорява процеса по разработка на захранвания. Най-новото поколение понижаващи ключови стабилизатори са с до 2,5 MHz честота на превключване и спомагат за намаляване на габаритите на разработените решения, тъй като разполагат с MOSFET драйвери и по-малки размери на индуктивните елементи.
 
Честотата на превключване на ключовия стабилизатор може да се задава над средновълновия радиодиапазон за приложения, при които е необходимо ниско ниво на шума, както и да се синхронизира с външен тактов генератор. Наред с това, синхронният понижаващ ключов стабилизатор има ниво на защита от електрически разряд 4 kV според стандарта AEC-Q100 на американския Съвет за автомобилна електроника.
     
Източник: Texas Instruments

Ключови думи: Texas Instruments   DDR памети   TPS54116-Q1   Webench   MOSFET драйвери   AEC-Q100  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...