Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Intel отчете ръст от 9,1% на приходите си през третото тримесечие на 2016 г.

19.10.2016   |   Бизнес
 
Приходите през третото тримесечие на 2016 г. на Intel са се увеличили с 9,1 на сто на годишна база, а печалбата – с 21 процента, също на годишна база. Оперативната печалба на Intel през третото тримесечие е 5,1 милиарда долара, анонсира компанията.
 
Бизнесът на Intel с технологии за центрове за данни е нараснал с 13 процента през третото спрямо второто тримесечие на тази година, и с 10 процента - на годишна база – до 4,5 милиарда долара. 
 
Подразделението на компанията за IoT отчита ръст на приходите от 20 процента спрямо предходното тримесечие и 19 на сто на годишна база - до 689 милиона долара.
Междувременно приходите на Intel през четвъртото тримесечие на 2016 г. се очаква да достигнат 15,7 милиарда долара.
 
"Работим добре и тези резултати показват, че Intel постепенно се нарежда сред водещите компании за облачни услуги и миилиарди интелигентни и свързани устройства", коментира главният изпълнителен директор на компанията Брайън Кжанич. "Наред със силните финансови резултати, пуснахме на пазара вълнуващи нови технологии, като едновременно с това продължаваме да подбираме служители и разработваме продукти в съотвествие със стратегията си", допълва той.
     
Източник: Intel; Снимка: Pixabay

Ключови думи: Intel   IoT   Брайън Кжанич  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...