Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Студенти от ТУ–Варна разработиха система за следене на слънцето с Arduino контролери

20.10.2016   |   Технологии
 
Студентската фирма Електрон–ТУ разработи система за следене на слънцето с Arduino контролери за по-ефективно черпене на слънчева енергия чрез соларни панели, съобщават от ТУ–Варна. Чрез създаден от третокурсниците Николай Михалев, Стоян Стоянов, Иван Петров и Реджеп Осман софтуерен продукт системата следи интензитета на слънчевите лъчи за по-ефективното им използване за нуждите на ВЕИ електропроизводството.
 
При появата на слънце системата се позиционира най-рационално срещу слънцето за по-ефективно черпене на енергия от лъчите му и съответно – по-завишено производство на електричество. Датчиците изпращат информация до контролерите и те задействат стъпковия двигател на системата за задвижване на панела.
 
За да е възможно следенето на системата, когато панелът е инсталиран на покрива на сграда, студентите са използвали Bluetooth контролер със собствен софтуер за мобилни устройства, обяснява Николай Михалев, управител на Електрон–ТУ.
     
Източник: ТУ–Варна

Ключови думи: ТУ–Варна   Електрон–ТУ   Arduino контролери   Bluetooth  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...