Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Linear Technology ще представи продукти за IoT мрежи на Electronica 2016

09.11.2016   |   Предстоящо
 
Linear Technology (която наскоро бе придобита от Analog Devices) ще демонстрира две продуктови гами за IoT мрежи на други производители по време на тазгодишното изложение Electronica 2016 в Мюнхен. И двете серии са базирани на безжичните продукти SmartMesh на компанията.
 
Безжичните датчици на норвежкия производител Vicotee Njord са готово решение, което ще позволи на компаниите и публичния сектор да свържат стандартните кабелни датчици към интернет чрез една-единствена безжична мрежа. Възлите са с ниска консумация на енергия, което позволява на батериите да издържат до 10 години.
 
Стандартните възли поддържат различни сензорни протоколи без допълнително конфигуриране. Възлите са част от системата на компанията, която включва също гейтуеи, облачни услуги (приложно-програмни интерфейси) и уеб базиран софтуер за отчитане на данни, които могат да се доставят като самостоятелен пакет или интегрирани в решения на други производители.
 
Безжичните датчици ще могат да се използват в сградната автоматизация и интелигентните сградни системи, наблюдението на околната среда, офшорната и зелената енергeтика, здравеопазването и др. Според Vicotee Njord надеждността на безжичните датчици е 99,9 на сто.
 
VersaSense е другата фирма, чиито продукти ще представи Linear Technology на Electronica, а именно – готова IoT платформа за "датчици като услуга" (sensing-as-a-service), базирана на SmartMesh IP. Според VersaSense MicroPnP платформата не се нуждае от конфигуриране, но предлага лесно интегриране, наблюдение 24 в денонощието и 7 дни в седмицата и управление на устройствата на няколко места.
 
"Платформата представлява цялостно хардуерно и софтуерно решение, поддържащо над 50 различни готови датчици, които бързо се свързват към всяка мрежа, за да предоставят незабавна сензорна функция и управление", коментират от компанията. "Отворените стандарти и протоколи осигуряват пълна оперативна съвместимост, без нито един производител/доставчик да бъде ощетен", уверяват от там.
 
Според компанията платформата осигурява отново 99,9-процентова надеждност на данните поради използването на компонентите SmartMesh, както и едно десетилетие издръжливост на батерията (нивата на заряда се следят в мрежата). Платформата вече се използва в заводи и центрове за данни, в интелигентни ферми и за управление на енергийната консумация у дома, съобщават още от VersaSense.
     
Източник: Linear Technology

Ключови думи: Linear Technology   Analog Devices   IoT мрежи   Electronica 2016   Vicotee Njord  

Област: Предстоящо  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Предстоящо

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...