Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

MicroEJ и Micrium Softwarе интегрират платформите си за ускоряване разработките на микропроцесори

24.10.2016   |   Бизнес
 
MicroEJ и Micrium Software, които са част от портфолиото на Silicon Labs, анонсираха интеграция на платформата MicroEJ OS с операционната система за работа в реално време (RTOS) µC/OS, които предлагат смесена среда за C и Java програмиране на микроконтролери и микропроцесори.
 
Комбинацията от решенията µC/OS RTOS и MicroEJ OS ще позволи на производителите на устройства бързо да разработват по-интуитивен софтуер. MicroEJ и Micrium поддържат широк набор от микроконтролерни архитектури и развойни комплекти, затова и комбинираното решение е съвместимо с множество хардуерни конфигурации.
 
“MicroEJ позволява на производителите по-добре да управляват софтуерното съдържание в своите IoT устройства, предлагайки гъвкавостта на динамичното и сигурно изтегляне на код под формата на приложения", коментира Винсент Перие, маркетинг мениджър на MicroEJ.
 
“Micrium предлага най-новите и интегрирани компоненти за разработка на софтуер за микропроцесори с език C и широк набор от процесори и развойни платки", коментира Жан Лаброс, основател на Micrium. "Благодарение на MicroEJ софтуерните разработчици могат да се възползват от производителността, сигурността и гъвкавостта, предлагани от платформата за виртуализация с минимални разходи. Комбинираното решение на Micrium и MicroEJ позволява на общноста от Java програмисти да използват платформите за работа в реално време и функциите за сигурност на Micrium, независимо от хардуерната платформа", допълва той.   
 
Новото решение ще бъде демонстрирано на изложението ARM TechCon 2016 в Калифорния, САЩ, което ще се проведе между 26 и 27 октомври.
     
Източник: Silicon Labs

Ключови думи: Silicon Labs   MicroEJ   Micrium Software   RTOS   µC/OS   MicroEJ OS   Java  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...