Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи Sigfox сертифициран широкообхватен RF приемо-предавател

Microchip анонсира широкообхватен радиочестотен приемо-предавател с интегриран AVR микроконтролер, сертифициран от американската Федерална комисия по комуникации (FCC), и предназначени за него развойни комплекти за IoT приложения в мрежата Sigfox.
 
Новите развойни комплекти включват сертифицирана от FCC развойна платка, позволяваща на разработчиците лесно да се свързват към широкообхватната двупосочна IoT мрежа. Това от своя страна спомага да се създават ценовоефективни и енергийноефективни решения за свързване.
 
Развойните комплекти с широкообхватен радиочестотен приемо-предавател ATA8520-EK са подходящи за разнообразни IoT приложения в логистиката, селското стопанство, интелигентните градове и други сектори, в които се използва междумашинна комуникация (M2M). Наред с това, Sigfox сертифицираният чип е първото решение на Microchip, което може да се използва както в Северна Америка, така и в Европа.
 
ATA8520-EK се предлага в две версии, като потребителите могат да избират между самостоятелно решение, предназначено преди всичко за тестване на технологията, и комбиниран комплект с развойната платка Xplained PRO за разработване на системи. Решенията се предлагат със Sigfox библиотека, модули, ID и PAC код, както и ключ за сигурност, позволяващ на разработчиците да съкратят сроковете за пускане на пазара на продукта си.
 
Работещата към момента в 24 държави и обхващаща 8 милиона устройства мрежа на Sigfox е на път да създаде единна световна мрежа, предоставяща опростено, универсално и енергийноефективно свързване за милиарди устройства, които периодично изпращат малки обеми данни на големи разстояния.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Sigfox   IoT   FCC   ATA8520-EK   M2M   Xplained PRO  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...