Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip анонсира две нови развойни платки за 32-битови PIC микроконтролери

04.11.2016   |   Технологии
 
Microchip представи две нови ценовоефективни развойни платки за 32-битови PIC микроконтролери. Развойните платки PIC32MX и PIC32MZ разполагат с вграден програматор/дебъгер и са съвместими с развойната среда MPLAB X Integrated Development Environment (IDE), обясняват от производителя.
 
Развойните платки са предназначени за разработване на 32-битови приложения и предоставят възможност за свързване на широк набор от периферни устройства, както и потребителски интерфейс и опции за разширяване на функциите, сред които два интерфейса mikroBUS за поддръжка на над 180 модула Click на сръбската компания MikroElectronika. И двете развойни платки предлагат богати функции срещу ниска цена и разработчиците могат да ги свържат и използват готови, без допълнителни настройки. Потребителите могат да изпълняват примерни проекти, без да им се налага да пишат код.
 
Развойната платка PIC32MZ EF включва PIC32 микроконтролер с тактова честота 200 MHz с вграден Wi-Fi модул и е изключително подходяща за разработване на IoT устройства и приложения за свързване. Развойната платка PIC32MX470 е оборудвана с микроконтролер с тактова честота 120 MHz и е предназначена за аудио, Bluetooth и сходни приложения. Наред с това, и двете развойни платки разполагат с USB конектори, които могат да се използват за разработване на USB хостове и устройства.
 
Наред с пълната интеграция с развойната среда MPLAB X Integrated Development Environment (IDE), платките са оперативно съвместими и с гъвкавата модулна платформа за разработване на фърмуер MPLAB Harmony за PIC32 микроконтролери. Платформата осигурява достъп до редица периферни библиотеки, RTOS функции, мидълуер, драйвери и системни услуги. Наред с това, тя включва над 200 предварително тествани кода, които могат да послужат за бързо стартиране разработването на приложения.
 
Развойната платка Curiosity PIC32MZ EF (DM320104) ще бъде налична от началото на декември т.г., а версията Curiosity PIC32MX470 (DM320103) е вече налична на пазара, съобщават още от Microchip.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC микроконтролери   PIC32MX   PIC32MZ   програматор   дебъгер   Click   MPLAB Harmony   RTOS  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...