Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи енергийноефективни PEPS решения за интелигентни ключове и носими устройства

14.11.2016   |   Технологии
 
Microchip анонсира енергийноефективни Passive Entry/Passive Start (PEPS) решения. Компонентите ATA5700 и ATA5702 са предназначени за батерийно захранвани приложения като интелигентни ключове и други устройства, които се използват в заключващи системи на автомобила – смартфони и носими устройства – и за които важно изискване е ниското потребление на енергия. 
 
Наред с изключително ниската консумация на енергия, основни предимства на новите устройства са високопрецизната локализация на ключовете и уникални функции за защита от хакерски атаки тип.
 
Двата нови прибора разполагат с уникален нискочестотен блок за векторно изчисляване, позволяващо на потребителите да осигурят ефективни мерки за защита срещу кражби без допълнителни разходи. Също така, новите устройства имат отлична нискочестотна чувствителност за функции като потребителско зададено осветяване на автомобила при приближаване към него и автоматично заключване при отдалечаване от него с обхват до 10 метра.
 
Според производителя консумацията на енергия на устройствата за тази функция е водеща в бранша, като утроява експлоатационния срок на батерията в режима на най-висока чувствителност.
 
ATA5700 и ATA5702 са оборудвани също с 3D имобилайзер, 3D високочувствителни нискочестотни приемници, 128-битов криптографски ключ и микроконтролер. Моделът ATA5702 може да се похвали и с радиочестотни предаватели с PLL схеми (phase-locked loop – автоматична фазова донастройка на честотата), за да осигурят свръхвисокочестотна връзка (UHF) с висока степен на защита от недоброжелатели.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PEPS решения   ATA5700   ATA5702   3D имобилайзер   PLL схеми  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...