Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Skyworks вероятно ще погълне Microsemi

14.11.2016   |   Бизнес
 
Microsemi се продава и вероятният купувач е Skyworks, съобщава Ройтерс. След проявения интерес от страна на Skyworks, Microsemi се е обърнала към канадската банка Bank of Montreal, за да разбере дали има други заинтересовани страни.
 
След съобщението акциите на Microsemi скочиха с 20 на сто и към момента пазарната стойност на компанията е над 5 милиарда долара. За сравнение, пазарната стойност на Skyworks е над 14 милиарда долара.
 
Закупуването на Microsemi ще позволи на Skyworks да разшири бизнеса си отвъд пазара за мобилни телефони, като достигне клиенти от отбранителната индустрия, представляваща 25 на сто от бизнеса на Microsemi, и индустриалните пазари, които заемат 21-процентов дял от бизнеса на Microsemi.
 
Миналата година Microsemi и Skyworks се надпреварваха, за да закупят компанията за полупроводникови компоненти PMC-Sierra, като в крайна сметка Microsemi спечели с предложението си за 2,5 милиона долара. През последните няколко години Microsemi закупи няколко компании, сред които Actel, Vitesse и Centellax.
     
Източник: Ройтерс; Снимка: Pixabay

Ключови думи: Skyworks   Microsemi   Skyworks   Actel   Vitesse   Centellax  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...