Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox пусна модул LARA-R3121 за IoT и М2М устройства

14.11.2016   |   Технологии
 
u-blox представи нов модул LARA-R3121, включващ еднорежимен LTE Category 1 модем и GNSS технология, които са специално разработени за IoT и M2M устройства. Универсалният модул е изключително подходящ за IoT приложения, сред които интелигентно отчитане на комунални услуги, свързани устройства за наблюдение на пациенти, интелигентни сгради, сигурност и видеоохранителни устройства, системи за интелигентни разплащания и POS терминали, както и носими устройства като екшън камери.      
 
"Повечето IoT модули на пазара използват LTE модеми, разработени от производителите на смартфони. Затова и те могат да се окажат неподходящи за IoT приложения, тъй като са предназначени за кратките експлоатационни срокове на смартфоните. LARA-R3121 е различен модул, като функциите му са съобразени с изискванията на индустрията", коментира Андреас Тиел, съосновател и изпълнителен вицепрезидент на подразделението за клетъчни продукти и интегрални схеми в u-blox. По думите на Тиел това е единственият клетъчен модул с модем LTE Cat 1 и GNSS технология, чийто хардуер и софтуер са разработени изцяло от един-единствен производител.
 
Корпусът на LARA-R3121 е компактен (24 x 26 mm) и е оперативно съвместим със серията модули LARA–R2, която поддържа многорежимен LTE Cat 1 модем с технология 2G/3G. Новият модул е първото устройство на u-blox, разработено в съответствие с дългосрочната стратегия на компанията да произвежда модули с платформата UBX-R3 LTE – универсална модемна архитектура със собствено разработен софтуер, предназначена специално за IoT и М2М устройства.
     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   Microdis   LTE Category 1   GNSS   POS терминали   LARA-R3121   LARA-R3121   UBX-R3 LTE  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...