Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Siemens купува Mentor Graphics за 4,5 млрд. долара

15.11.2016   |   Бизнес
 
Siemens ще закупи Mentor Graphics за 4,5 милиарда долара. Ако сделката бъде одобрена от регулаторните органи, това би разширило портфолиото на Siemens с корпоративен софтуер, като включи доказаните решения на Mentor за проектиране на интегрални схеми, електронни и механични системи, за симулации и производство. "Тези софтуерни решения са изключително необходими за съвременните интелигентно свързани продукти, като например автономните автомобили", обясниха от Mentor Graphics.       
 
Очаква се сделката да бъде приключена през второто тримесечие на 2017 г. Според Siemens поглъщането на Mentor е част от стратегията на компанията за "новия индустриален век" – Vision 2020, и Mentor ще попадне под крилото на подразделението за цифровизация на индустрията на Siemens. 
 
"Купувайки Mentor, ние придобиваме установен технологичен лидер с талантливи служители, което ще ни позволи да допълним водещото в класа си портфолио с индустриални софтуерни продукти", коментира Клаус Хелмрих, член на борда на директорите на Siemens. "Така ще разширим високоефективните си решения в механиката и софтуера с проектиране, тестване и симулация на електрически и електронни системи", допълва той.
     
Източник: Mentor Graphics

Ключови думи: Mentor Graphics   Siemens  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...