Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви 8-битови AVR микроконтролери с независима от ядрото периферия

17.11.2016   |   Технологии
 
Microchip обяви новото поколение 8-битови tinyAVR микроконтролери. Четирите нови интегрални схеми са първите AVR микроконтролери с независима от ядрото периферия (CIP), предлагат се в 14 до 24-изводни корпуси и са снабдени с Flash памет от 4 до 8 KB.
 
Микроконтролерите ATtiny817/816/814/417 ще се поддържат от иновативния онлайн инструмент за графично програмиране и конфигуриране Start. Благодарение на независимата от ядрото периферия, в комбинация с Event System, даваща възможност на различни периферни блокове да комуникират без използване на процесорното ядро, приложенията могат да бъдат оптимизирани на системно ниво, като по този начин се улеснява създаването на комплексни системи с възможности за комуникация в реално време. В допълнение драстично се намалява консумираната енергия и се увеличават производителността и надеждността на системата.
 
Функционалните възможности на новите микроконтролери се допълват от интегрирания сензорен контролер за допир (PTC), системата Event за координиране на работата на периферните блокове, потребителски програмируемата логика, енергонезависимата памет, вградения осцилатор с честота 20 MHz, високоскоростната комуникация чрез USART, 10-битовия ADC и др. Серията се отличава с широк диапазон на работни напрежения от 1,8 до 5,5 V и изключително нисък ток в режим на покой (100 nA).
 
"Това е много важно събитие за Microchip, тъй като маркира обединяването на двете най-големи серии 8-битови микроконтролери на компанията", коментира Стив Санги (Steve Sanghi), президент и главен изпълнителен директор на Microchip. "Клиентите ни харесват както PIC, так и AVR микроконтролерите. Ето защо Microchip започна да разработва нови продукти – не само за да продължи поддръжката на AVR, но и да разшири портфолиото с нови AVR микрокотролери", допълва той.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   tinyAVR   AVR   PIC   независима от ядрото периферия   ATtiny817/816/814/417   Steve Sanghi  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...