Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Нов широкообхватен радиочип на STMicroelectronics поддържа глобалната мрежа Sigfox

21.11.2016   |   Технологии
 
Най-новият радиочип за IoT на производителя на полупроводникови компоненти STMicroelectronics поддържа глобалната мрежа Sigfox и е с висока енергийна ефективност, позволяваща на свързаните устройства да работят до 10 години, без да се налага смяна на батериите им. Приемо-предавателят S2-LP е подходящ за свързани устройства като алармени системи, оборудване за наблюдение и интелигентни решения за измерване консумацията на енергия, както и за широкообхватни радиовръзки, чрез които се свързват устройства като дистанционни датчици директно в облака без локален гейтуей.
 
Новото устройство може да намери приложение и в строителната автоматизация, мониторинга и управлението на промишлеността, както и в системи за управление на осветлението, трафика или паркирането в интелигентни градове.
 
Работните честоти на устройството са достъпни във всяка точка на света (под 1 GHz) и свръхтеснолентовият честотен обхват позволява високоефективно използване на радиоспектъра и надежден обмен на данни на далечни разстояние чрез сигнали с ниска мощност.
 
“Съвместно със Sigfox създаваме нова ера в радиоустройствата с ISM обхват, за да увеличим експлоатационния срок на батериите от месеци до над 10 години, като едновременно с това запазим надеждността на връзката и намалим разходите за поддръжка на дистанционни и труднодостъпни датчици", коментира Бенедето Вигна, изпълнителен вицепрезидент и главен мениджър на групата за аналогови и MEMS решения в STMicroelectronics.
 
S2-LP се предлага с корпус тип QFN24 и размери 4 x 4 mm.
     
Източник: STMicroelectronics

Ключови думи: STMicroelectronics   Sigfox   IoT   S2-LP   приемо-предавател   MEMS  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...