Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip

Немски разработчици на нова технология за електронен пренос на данни търсят партньори

24.11.2016   |   Бизнес
 
Немски учени, разработили иновативна технология за ускоряване на комуникацията в електронни схеми, търсят партньори от всички региони на Европа. Технологията е разработена въз основа на концепцията за импулси с различна широчина (divergent pulse widths) и позволява бързо предаване на сигнали между предаващите и приемащите компоненти на електронните схеми. Учените биха желали технологията им да се лицензира или да сключат споразумение за сътрудничество в изследванията.
 
Благодарение на технологията предаваните данни (стойности) се кодират в дължината на предаден импулс и след това се разкодират по ефективен начин от приемащия компонент. Методът може да се използва преди всичко в ИС със специфично приложение и програмируеми логически матрици, тъй като тези модули позволяват паралелна обработка на сигналите на хардуерно ниво.
 
Изобретателите на технологията търсят партньори от областта на електронния пренос на данни, за да продължат разработването й и да я използват с търговски цели. Допълнителна информация за предложението за сътрудничество може да научите от сайта на EEN.
     
Източник: EEN; Снимка: Pixabay

Ключови думи: EEN   електронни схеми   импулсни широчини   pulse widths   ИС със специфично приложение   програмируеми логически матрици  

Област: Бизнес  

Microchip
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsMicrochip Technology
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...