Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Intel ще инвестира 250 милиона долара в системи за изцяло автономно шофиране

29.11.2016   |   Бизнес
 
Главният изпълнителен директор на Intel Брайън Крзаник обяви, че Intel Capital ще инвестира над 250 милиона долара през следващите две години в система за изцяло автономно шофиране. Инвестициите целят да благоприятстват развитието на иновативни технологии от следващо поколение за свързване, комуникация, разпознаване на контекст, техники за машинно обучение (deep learning), сигурност и др.
 
И по-конкретно, технологиите, в които Intel планира да инвестира, включват IoT иновации в автомобилостроенето, области, в които технологиите могат директно да намалят риска, като подобрят сигурността, мобилността и ефективността срещу по-ниски разходи, и компании, целящи да подобрят надеждността на системите за автоматизирано шофиране.  
 
По-рано тази година Intel обяви сътрудничество с BMW и израелската компания Mobileye, разработваща системи в помощ на водача. Очаква се до 2021 г. трите компании да пуснат на пазара общи решения за напълно автономно шофиране.
     
Източник: Intel

Ключови думи: Intel   автономно шофиране   Брайън Крзаник   deep learning   IoT   BMW   Mobileye  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...