Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Над 1,6 млрд. лв. са продажбите в подотрасъла на електрониката и електротехниката

30.11.2016   |   Бизнес
 
Над 1,6 млрд. лв. е общият обем на продажбите в подотрасъла на електрониката и електротехниката. Това показват данни, представени по време на кръгла маса на тема: „Ролята на иновациите за повишаване на конкурентоспособността на електрониката и електротехниката в Република България”.
 
В сектора у нас са заети над 43 000 инженери и работници, сочат още данните, анонсирани от доц. Румен Атанасов, председател на УС на Българската асоциация на електротехниката и електрониката. Форумът бе организират от Съвета по иновации и развитие на технологиите (СИРТ) към БТТП. Модератор на събитието бе доц. д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на СИРТ и член на УС на БТПП.
 
В кръглата маса участва и удостоеният с орден "Стара планина" учен и изобретател проф. Енчо Попов, който представи нови разработки за електромобили, част от които вече са намерили приложение в практиката.
 
Наред с фирми, на информационния ден присъстваха и представители на браншови организации при БТПП с предмет на дейност в областта на производството и реализацията на изделия от електрониката и електротехниката.
     
Източник: БТТП

Ключови думи: БТТП   СИРТ  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...