Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

PIC18F “K40” микроконтролерите на Microchip вече и с независима от ядрото периферия

01.12.2016   |   Технологии
 
Microchip разшири гамата си 8-битови PIC18F "K40” микроконтролери с десет нови прибора, които разполагат и с независима от ядрото периферия (Core Independent Peripherals - CIP). За разлика от другите микроконтролери, тези с независима от ядрото периферия могат да изпълняват редица функции без използване на процесорното ядро, което води до по-ниска консумация на енергия и по-висока ефективност, бързодействие и надеждност на системите.
 
Сред основните предимства на новите PIC18F "K40” микроконтролери са режимът за ниска консумация на енергия, осигуряващ по-висока енергийна ефективност, вътрешното свързване за обмен на данни, логически нива или аналогови сигнали с изключително ниска латентност и значителните икономии на благодарение на разтоварването на микроконтролера от задачи, свързани с обработката чрез независима от ядрото периферия (сложните задачи за управление в реално време могат да се обработват от контролер с относителни ниски изчислителни ресурси и енергоконсумация).
 
Микроконтролерите от серията PIC18F “K40” са оборудвани с Computation ADC2 – интелигентен аналогово-цифров преобразувател, който работи независимо от ядрото и може да управлява самостоятелно преобразуването на сигнали в сензорни приложения. Типичен пример са капацитивните сензори.
 
Микроконтролерите PIC18F „K40” имат с флаш памет с капацитет 128 KB, работно напрежение 5V, EEPROM и гъвкава периферия, включваща независими модули CRC/Memory Scan, Windowed Watchdog Timer и Hardware Limit Timer, до седем хардуерни PWM и богат набор от синхронни и асинхронни комуникационни интерфейси.
 
Наред с това, тази серия микроконтролери разполага със Zero Cross Detect (ZCD), вграден компаратор и модул ADC2. Чрез модула ADC2 се реализират възможностите за самостоятелно управление на функции на осредняване, филтриране и сравнение (threshold comparison) без участие на процесорното ядро.
 
Новата серия микроконтролери PIC18F “K40" се поддържа от развойната платка Curiosity High Pin Count (HPC), модула за бързо създаване на прототипи MPLAB Code Configurator (MCC), развойната среда MPLAB IDE и компилатора MPLAB XC8XC8 Complier.
 
"Microchip продължава да разширява серията си 8-битови микроконтролери с нови прибори с независима от ядрото периферия както с PIC, така и с AVR архитектура", коментира Стийв Дрехобъл, вицепрезидент на подразделението за 8-битови микроконтролери на Microchip. "Гамата PIC18F K40 комбинира висок капацитет на паметта с независима от ядрото периферия и модула MPLAB Code Configurator, за да съкрати значително времето за разработване на продукти и да подобри ефективността на системите", допълва той. 
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC18F “K40”   AVR   PIC микроконтролери   Core Independent Peripherals   Computation ADC2   Windowed Watchdog Timer   MPLAB Code Configurator  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...