Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Texas Instruments представи четириканален аудио усилвател в компактен корпус

09.12.2016   |   Технологии
 
Texas Instruments представи четириканалния клас D аудио усилвател TAS6424-Q1 с работна честота 2,1 MHz, който е специално създаден за автомобилни приложения. Поддържащият възпроизвеждане на цифрово аудио с висока разделителна способност компактен усилвател намалява електромагнитните смущения в автомобилните информационно-развлекателни системи. 
 
Моделът TAS6424-Q1 позволява употребата на по-компактни външни филтри и отстранява необходимостта от до 18 външни компонента с цел намаляване размерите на системите, както и разходите за тях, за разлика от другите налични на пазара решения от клас D. Максималната изходна мощност на канал при TAS6424-Q1 е 75 W, като усилвателят е с висока импулсна честота и е един от малкото, при които тя е по-висока от тази на средновълновия диапазон.    
 
Сред основните предимства на новия усилвател са ниският импеданс (2 ома), интегрираното измерване на фазова разлика и импеданс (разработчиците биха могли да го използват за конфигуриране на изходен сигнал за ниско- или високотонови говорители, или на линеен изход), високото качество на звука и по-ниския шум. Също така, TAS6424-Q1 намалява разсейваната мощност с до 60 на сто, за разлика от усилвателите от клас АВ, и елиминира необходимостта от използване на вентилатори.
     
Източник: Texas Instruments

Ключови думи: Texas Instruments   аудио усилвател   TAS6424-Q1   импулсна честота   импеданс   фазова разлика  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...