Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip Technology

GNSS модул на u-blox намери приложение в иновативни носими устройства

14.12.2016   |   Реализации
 
GNSS технология на u-blox се използва в нови носими устройства за играчи на голф, съобщават от производителя. Новите смартчасовник T3 Hybrid Golf GPS и гривна B1 GPS на южнокорейската компания Voice Caddie позволяват на собствениците си автоматично да разпознават игрища за голф и дупки и показват разстоянията с количка за голф и оставащото разстояние до дупката, както и до предната, задната част и средата на игрището.  
 
В смартчасовника на Voice Caddie е използван компактният GNSS чип от висок клас UBX-G70200-KT на u-blox, който се свързва към GPS/QZSS и GLONASS сателитни системи. В гривната B1 GPS е поставен GNSS чипът от висок клас UBX-M8030-KT, предоставящ висока чувствителност и ниска консумация на ток. Модулът UBX-M8030-KT е съвместим със сателитните системи GPS, Galileo, GLONASS и BeiDou.
 
"Създаването на миниатюрни устройства е ключово за нашата цел да произведем истински мобилни носими технологии за играчите на голф", коментира Хо-Хюонг Лий, директор на изследователския център в компанията майка на Voice Caddie – Ucomm Technology. GNSS чиповете на u-blox са идеалното решение за продуктите ни поради комбинацията си от компактни размери, ниска енергийна консумация и ниска цена", допълва Лий.
     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   Microdis   GNSS модул   смартчасовник   T3 Hybrid Golf GPS   гривна   B1 GPS   Voice Caddie   GPS/QZSS   GLONASS   BeiDou  

Област: Реализации  

Microchip Technology
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Реализации

Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...