Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip пуска нова гама PIC24 микроконтролери

15.12.2016   |   Бизнес
 
Microchip пуска на пазара нова серия PIC24 микроконтролери. Микроконтролерите от серията GA7 са сред най-евтините 16-битови прибори с капацитет на флаш паметта 256 KB и са подходящи за приложения като IoT сензорни системи, мобилни медицински уреди и управление на индустриални процеси.
 
С гамата GA7 разработчиците биха могли да намалят консумацията на енергия и разходите за разработка. Приборите са компактни и разполагат с енергийноефективни режими, сред които различни режими на покой с консумация на ток до 190 nA.
 
Така биха могли да се създават мобилни устройства с по-дълъг експлоатационен цикъл на батерията и по-ниска цена от тази на предлаганите към момента на пазара решения. Новите прибори се предлагат с капацитет на флаш паметта 16 KB и с корпуси с 28, 44 и 48 извода, като някои от корпусите на микроконтролерите имат размери едва 4 х 4 mm.
 
Новата гама микроконтролери поддържа независима от ядрото периферия – конфигурируеми логически клетки, MCCP модули (Multi-output Capture Compare Pulse Width Modulation) и DMA контролер. Благодарение на независимата от ядрото периферия разработчиците биха могли да освободят работен капацитет от процесора, с който да се извършват други задачи.
 
Новите микроконтролери разполагат с надеждна периферия, сред които 12-битов аналоговоцифров преобразувател с работна честота 200 ksps, до седем таймера и два универсални асинхронни предавателя.
 
Микроконтролерите от серията PIC24 се поддържат от развойната платка Explorer 16/32 (DM240001-2), както и от новия плъгин модул PIC24FJ256GA705, който може да се свърже към платката за тестове и разработки. Новите решения могат да се използват и със софтуерните платформи MPLAB Code Configurator, MPLAB X IDE и XC16 Compiler.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC24 микроконтролери   GA7   конфигурируеми логически клетки   MCCP модули   PIC24FJ256GA705   MPLAB Code Configurator   MPLAB X IDE  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...