Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

GNSS приемник с интегрирана антена на u-blox улеснява вграждането в компактни устройства

09.01.2017   |   Технологии
 
u-blox представи GNSS приемника с интегрирана антена SAM-M8Q. Модулът с размери на корпуса едва 15,5 x 15,5 x 6,3 mm може лесно да се вгради в компактни устройства, за чиято работа е необходима информация за местоположението – системи за проследяване на активи, телематични системи или автомобилни приложения.
 
Комбинацията от интегрирана широкоспектърна антена със SAW филтър и нискошумящ усилвател осигурява надеждна работа на приемника при наличието на високочестотни сигнали от друго електронно оборудване, като например клетъчни модеми, които са източник на смущения. GNSS модулът на u-blox може едновременно да приема сигнали от GPS, GLONASS и сателита Galileo.     
 
"SAM-M8Q е предназначен за клиенти, които нямат богат опит в проектирането на радиочестотни устройства и антени", коментира Ким Кайсти, директор продуктов мениджмънт в u-blox. "Приемникът е предназначен за приложения, нуждаещи се от интегрирана антена и да които повърхностният монтаж осигурява по-лесно монтиране в крайните устройства", допълва той.
     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   Microdis   GNSS приемник   SAM-M8Q   SAW филтър   клетъчни модеми   GLONASS  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...