Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Daimler ще използва интелигентни контролери за мрежов интерфейс на Microchip

09.01.2017   |   Бизнес
 
Daimler планира да използва интелигентните контролери за мрежов интерфейс OS81118 на Microchip с интегриран коаксиален приемо-предавател в следващото си поколение информационно-развлекателни системи, съобщават от Microchip.
 
Автомобилният производител очаква значително да намали разходите си, като започне да ползва коаксиални кабели, но едновременно с това запазвайки всички ползи от съществуващите си системи, базирани на технологията MOST150, и да осигури по-бързо пазарно представяне на разработките си.
 
От 2001 г. до днес около 200 милиона контролери за мрежов интерфейс с технологията MOST са монтирани в над 200 модела коли. Daimler и повечето големи автомобилни производители успешно използват технологията в информационно-развлекателните си системи, тъй като тя е надеждно цялостно решение. Технологията отговаря на стандартите на Daimler и се очаква коаксиалният физически слой значително да намали разходите на производителя.
 
Най-новата версия на технологията MOST осигурява ефективен пренос на видео, аудио, пакетни данни и данни за управлението из автомобила без необходимост от протоколи за синхронизация на времевия период и с помощта на специални канали за минимално натоварване на процесора в главния модул за управление на информационно-развлекателната система.
 
"Благодарни сме, че Daimler допринася за навлизането на коаксиалния физически слой на технологията MOST150, бидейки член на работната група за сътрудничество MOST", коментира Дан Термер, вицепрезидент на подразделението за автомобилни информационни системи на Microchip. "Това е чудесен пример за продължаващата успешна съвместна дейност между редица компании, членуващи в работната група", допълва той.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Daimler   OS81118   MOST150   коаксиален приемо-предавател  

Област: Реализации  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...