Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Производствените услуги в електрониката в Европа ще достигнат 30 млрд. евро през 2020 г.

12.01.2017   |   Бизнес
 
До 2020 г. европейските производствени услуги в електрониката ще представляват пазар на стойност 30 милиарда евро. Това показват данни от годишното проучване на британските анализатори Reed Electronics Research (RER).
 
След спад през 2014 г., според анализаторите през 2016 г. производствените услуги в Европа са достигнали приходи от 27,4 милиарда евро и отбелязват увеличение за втора поредна година. 
 
Поради големината на европейския пазар ще се наблюдават малки разлики по региони. Така например в Западна Европа приходите от производствени услуги в електрониката се очаква да достигнат 11,7 милиарда евро през 2020 г. – ръст от 10,8 милиарда евро през 2015 г., като най-активни ще бъдат пазарните сегменти аерокосмическа индустрия, отбранителна и автомобилна индустрия, медицина и телекомуникационни услуги.
 
Според Reed Electronics Research натискът върху цените, наред с ползите от по-ниските цени на произвежданите продукти поради преместването на производствената дейност в Централна и Източна Европа, както и все по-голямата необходимост компаниите за производствени услуги да предлагат локално производство на водещи световни пазари, ще се отрази върху ръста в Западна Европа.
 
Междувременно до 2020 г. Централна и Източна Европа ще продължава да бъде фокусирана върху продукти с по-висок марж в компютърния сегмент и комуникациите, като в производството ще преобладават световните играчи като Foxconn, Flex и Jabil Circuit, които са отговаряли за около 70 процента от приходите на региона от производствени услуги в електрониката. Така през 2020 г. приходите от производствени услуги в Централна и Източна Европа се очаква да достигнат 18,3 милиарда евро, като това е ръст от 16,6 милиарда долара през 2015 г., сочат още данните на анализаторите.
     
Източник: RER Снимка: Pixabay

Ключови думи: RER   производствени услуги  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...