Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Световните продажби на полупроводникови компоненти са скочили със 7,4% през ноември 2016 г.

19.01.2017   |   Бизнес
 
Световните продажби на полупроводникови компоненти отбелязват ръст от 7,4 на сто на годишна база през ноември 2016 г. Това е най-големият ръст на годишна база от януари 2015 г., показват данни на американската Асоциация на индустрията за полупроводникови компоненти (Semiconductor Industry Association).
 
Продажбите по света на полупроводникови елементи са достигнали 31 милиарда долара през ноември 2016 г., като за сравнение, през същия месец на 2015 г. те са били 28,9 милиарда долара. Асоциацията наблюдава и ръст от 2 на сто в продажбите на полупроводникови компоненти през ноември 2016 г. спрямо октомври, когато те са достигнали 30,4 милиарда долара. 
 
"Световният пазар за полупроводникови компоненти вероятно почти ще достигне годишните приходи от 2015 г. и прогнозираме силния му старт през 2017 г.", коментира Джон Нюфър, президент и главен изпълнителен директор на Асоциация на индустрията за полупроводникови компоненти (АИПК).
     
Източник: АИПК

Ключови думи: АИПК   Semiconductor Industry Association   полупроводникови компоненти  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...