Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

LEM развива гамата си токови сензори

09.02.2017   |   Технологии
 
LEM допълни гамата ART токови сензори тип Роговски с възможност за измерване на ток до 10000A AC и по-висок клас на точност 0.5. ART достига класа на точност 0.5 по стандарта IEC 61869 без необходимост от допълнителни компоненти като резистори и потенциометри, чиято точност след определен експлоатационен период започва да намалява.
 
Наред с това, токовите сензори ART са оборудвани с патентованата технология Perfect Loop на позициониране на намотката, елиминираща неточността вследствие чувствителността към позицията на полупроводниковия компонент и осигуряващ иновативно надеждно и бързо “Twist and Click” фиксиране. 
 
В токовите сензори е вграден електростатичен екран, който да ги предпазва от външни полета, което увеличава точността и оптимизира ефективността при измерване на слаби токове.
 
Серията ART е също толкова лесна за монтиране, колкото съществуващите токови трансформатори с отвор и една подвижна страна на магнитопровода, но предимството й е, че е по-тънка и по-универсална. Независимо от избраните размери – диаметър на отвора от 50 до 300 mm – токовите сензори ART могат да се монтират много бързо. Контакт с кабела не е необходим и се постига високо ниво на безопасност и високо изолационно напрежение (1000 V Cat III PD2 – reinforced).
 
Новите токови сензори могат да намерят приложение в компонентите на интелигентни електрически мрежи – генератори, подстанции средно и ниско напрежение – и осигуряват по-надеждна интеграция на разпределяната възобновяема енергия, съхранение, производство и консумация на енергия.
     
Източник: LEM

Ключови думи: LEM   токови сензори   Роговски   ART   IEC 61869   Perfect Loop   изолационно напрежение  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...