Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip разширява фамилията цифрови сигнални контролери dsPIC

Microchip представи нов модел от фамилията цифрови сигнални контролери (DSC) - dsPIC33EP128GS808. Той включва поддръжка на до 128 KB Flash памет с два дяла и възможност за ъпдейт в реално време, повишена аналогова функционалност и независими от ядрото периферни блокове (CIP). Това го прави подходящ за висок клас приложения в областта на цифровите електрозахранващи системи - AC/DC захранвания, DC/DC и DC/AC преобразуватели, интелигентни осветителни системи и др.

Новият контролер притежава 5 отделни високоскорстни 12-битови АЦП модула, всеки от които с 300 ns закъснение при преобразуване. Между петте АЦП са разположени до 22 входни канала. Налични са и 4 аналогови компаратора, всеки от които със собствен 12-битов ЦАП, както и два операционни усилвателя с програмируемо усилване, които редуцират броя на външните компоненти.

Новата функционалност включва периферен тригер генератор, който представлява програмируем краен автомат (state machine), който може да реагира на събития по-бързо от реализирано чрез фърмуер приложение, като в същото време разтоварва процесора за изпълнение на други задачи.

Общата системна ефективност на контролера е оптимизирана и с помощта на 4-канален DMA модул. Новите DSC притежават конфигурируеми логически клетки, които могат да бъдат използвани за създаване на ШИМ сигнали за интелигентни приложения или за да се сведе до минимум необходимостта от допълнителни логически елементи. Те предлагат и до два CAN комуникационни интерфейса за автомобилни и индустриални приложения.

Контролерът dsPIC33EP128GS808 се поддържа от серията развойни инструменти MPLAB, включително от интегрираната среда за разработка MPLAB X IDE и компилатора XC16.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   dsPIC   цифрови сигнални контролери   DSC  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Технологии
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...