Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Решение за физическа защита на ИС от хакерски атаки

Френският институт за изследвания в областта на микроелектрониката Leti обяви, че е разработил протектор, който може да помогне за защитата на електронни устройства срещу физически атаки от долната страна на интегралните схеми.

Според учените изобретението може да е от значение при подобряване на сигурността на ИС, използвани в свързани обекти, смарт карти или други системи, които боравят с чувствителни данни. Физически атаки са осъществими, когато хакерите имат достъп до устройството и се възползват от недостатъците на неговата ИС, за да откраднат поверителна информация или да манипулират работата му. Според Leti новият протектор защитава чиповете от инвазивни и полуинвазивни атаки чрез инфрачервени лазери, фокусирани йонни снопове (FIB), химикали и други средства.

"Реализирането на множество хардуерни и софтуерни защитни мерки прави интегралните схеми по-сигурни, но гърбът на чипа все още се счита за уязвим за физически атаки. Нашият екип проектира, произведе и тества новаторска защитна конструкция, съчетаваща няколко елемента, които ще пускат сигнал, ако хакерите използват гърба на чипа, за да осъществят достъп до активните компоненти на ИС", обясни Алан Мерле, маркетинг мениджър решения за сигурност в Leti.

Защитата се състои от метална серпентина, разположена между два полимера, от които единият е непрозрачен за инфрачервена светлина и служи като физическа бариера срещу FIB атаки, а другият реагира на химически атаки.

     
Източник: Leti

Ключови думи: Leti   интегрални схеми   защита на електронни устройства   микроелектроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...