Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox и Digicom ще си партнират в разработката на NB-IoT решения

14.03.2017   |   Бизнес
 

Швейцарският производител на компоненти за системи за позициониране и безжични комуникационни модули u-blox обяви, че стартира партньорство с Digicom в областта на IoT. Digicom предлага широка гама от хардуерни и софтуерни средства за радиочестотна комуникация, които намират приложение при разработката на NarrowBand IoT (NB-IoT) продукти и решения. И двете компании са сред първите, които извършват успешни полеви изпитания на новия безжичен стандарт.

NB-IoT решенията на Digicom са насочени към различни индустриални сектори, с акцент върху технологиите за интелигентни градове, сградната автоматизация, автомобилната промишленост и Индустрия 4.0 като цяло. Платформите на Digicom се използват при защита на превозни средства, хора и животни, имат ниска консумация на енергия и няколко години работа с батерийно захранване. В различни продукти и решения на Digicom са интегрирани безжични модули на u-blox. Сред тях е SARA-N2, който бе представен през юни 2016 г. като първия клетъчен радио модул, съвместим с интерфейсния стандарт 3GPP Release 13, предназначен специално за трафик на малки обеми от данни в продължение на дълги периоди от време в труднодостъпни места.
 
"Сътрудничим си с u-blox дълго време, като качеството и иновациите на техните модули ни дават възможност да разработваме авангардни продукти и решения", отбеляза Стефано Галцинато, мениджър бизнес продукти в Digicom.
 
"Радваме се, че реализираме това партньорство, което позиционира u-blox като световен лидер в разработката на NB-IoT решения за IoT сектора", добави Стефано Mойоли, директор продуктов директор в u-blox.

     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   Digicom   NB-IoT   радио модул   NarrowBand  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...