Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи интелигентен развоен софтуер за електрозадвижвания

17.03.2017   |   Технологии
 

Microchip представи нов интелигентен развоен софтуерен модул за управление на електрозадвижвания, предназначен за интегрираната среда за разработка MPLAB X IDE, с възможност за автоматично конфигуриране и самонастройка според характеристиките на електродвигателя.

Софтуерният модул motorBench Development Suite, който разширява възможностите на интегрираната развойна среда MPLAB X, представлява инструмент с графичен потребителски интерфейс за автоматична настройка на управлението спрямо особеностите на конкретната система и осъществянане на прецизни офлайн измервания на най-важните параметри на електродвигателя като съпротивление, индуктивности и обратно електродвижещо напрежение (EMF). Модулът събира цялата информация, свързана с  управлението на електрозадвижването, и автоматично настройва параметрите на алгоритъма за управление. След това софтуерът използва тази информация, за да генерира MPLAB X IDE код, който е готов за интегриране във фамилията цифрови сигнални контролери (DSC) dsPIC33EP на Microchip. Генерираният програмен код по-късно може да бъде проверен и редактиран, ако е необходимо, както и реализиран като фърмуер на управлението.

Модулът motorBench Development Suite автоматизира времеемкия и сложен процес по настройка на управлението с обратна връзка по скорост и въртящ момент, като по този начин гарантира оптимален работен режим на синхронните електродвигатели с постоянни магнити (PMSM). Според Microchip новият продукт открива изцяло нови възможности пред клиентите, позволяваайки им да се съсредоточат върху други части от разработката на фърмуера и да ускорят времето за достигане до пазара.

Софтуерният модул motorBench Development Suite в момента се предлага в комплект с развойната платка dsPICDEM MCLV-2 (DM330021-2), plug-in модул с dsPIC33EP256MC506 и външен операционен усилвател (MA330031-2), както и 24-волтов трифазен безколекторен постояннотоков електродвигател с енкодер (AC300022).
 

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   motorBench   MPLAB X   dsPIC33EP   управление електродвигатели   електрозадвижвания  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...