Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи нови индустриални Wi-Fi модули

21.03.2017   |   Технологии
 

Швейцарският производител u-blox обяви два нови Wi-Fi модула за индустриални приложения. NINA-W131 и NINA-W132 се отличават с ултра ниска консумация на енергия, висока степен на сигурност и поддръжка на 802.11 b/g/n в честотната лента 2.4 GHz ISM. Подходящи са за Wi-Fi приложения в областта на телематиката, сензори с ниска мощност, сградна автоматизация, POS терминали и медицинско оборудване.

"Сигурността е голямо предизвикателство за днешните IoT приложения. С NINA-W131 и NINA-W132 предлагаме на разработчиците готови за употреба модули с допълнителен акцент върху сигурността, възможност за използване на антена, инсталиран софтуер за комуникация, както и набор от сертификати за различни държави - всичко необдоходимо за интегриране на Wi-Fi функционалност в IoT устройства", отбеляза Пелле Свенсон, маркетинг мениджър в u-blox.

Новите модули осигуряват най-висока степен на защита благодарение на това, че могат да започнат да функционират само с оригинален софтуер на u-blox. В допълнение, те гарантират сигурността на безжичната връзка чрез най-новия стандарт 802.11i (WPA2). Конструкцията им е максимално опростена и разработчиците могат да изберат дали да използват външна антена (NINA-W131) или да се възползват от предимствата на вътрешната (NINA-W132).

NINA-W131 и NINA-W132 са първите Wi-Fi модули от новата фамилия NINA-W1. Тя ще бъде разширена с прибори, които предлагат поддръжка на Open CPU, Bluetooth и допълнителни хардуерни интерфейси (RMII, CAN, SDIO и др.).

     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   Wi-Fi модули   безжични модули   NINA-W1  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...