Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи микроконтролер с хардуерно криптиране за разработка на IoT приложения

28.03.2017   |   Технологии
 

Microchip представи новия микроконтролер CEC1702, който има хардуерно реализирани фунции за криптиране и е предназначен за разработка на интелигентни приложения с висока степен на сигурност в областта на интернет на нещата (IoT).

CEC1702 е 32-битов микроконтролер, базиран на процесор ARM Cortex-M4, с ниска консумация на енергия, лесни за използване възможности за криптиране, удостоверяване, въвеждане на частни и публични ключове, които предоставят на клиентите гъвкавост при програмирането и свеждане до минимум на риска. CEC1702 също така осигурява значителни подобрения в скоростта в сравнение с фърмуер-базирани решения. Хардуерно реализираната криптографска функционалност на устройството намалява с пъти повече времето за изпълнение в сравнение със софтуерните решения, например чрез подобрение на скоростта с 20-50x при PKE криптиране и 100x при шифриране/дешифриране.

Независимо дали се използва като копроцесор за приложения за сигурност или като самостоятелен микроконтролер, CEC1702 предоставя многостранна защита срещу атаки, в това число: удостоверяване на фърмуера преди включване на устройството, което гарантира, че той не е бил докосван и повреден; удостоверяне на актуализациите на фърмуера, което гарантира, че те не са повредени и са от надежден източник; удостоверяване на ключови за системата команди, което гаранитра, че те са изпълнени от известен източник с разрешение да извършва дадена промяна; използване на защитен код за данни, които предотвратяват кражби или злонамерени действия.

Microchip опростява въвеждането на функции за удостоверяване и криптиране в IoT оборудване, предлагайки пълен набор от развойни средства за новия микроконтролер, включително хардуерни и софтуерни инструменти, както и библиотеки за периферни компоненти и програмни приложни интерфейси за криптиране.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   CEC1702   хардуерно криптиране   ARM Cortex-M4  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...