Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Продажбите на материали за микроелектрониката с 2,4% годишен ръст

11.04.2017   |   Бизнес
 

Пазарът на материали за производството на електронни компоненти бележи ръст от 2,4% през 2016 г. в сравнение с 2015 г., съобщава SEMI. Пазарът на електронни компоненти като цяло е нараснал с 1,1%.

Продажбите на материали за производство на пластини и на материали за корпусиране са били в размер на 24,7 млрд. и 19,6 млрд. щатски долара съответно в сравнение с 24 млрд. и 19,3 млрд. долара през 2015 г.

За седма поредна година Тайван е най-големият потребител на материали за микроелектрониката с 9,8 млрд. долара оборот благодарение на големия брой производствени чисти стаи и мощности за корпусиране. Корея и Япония са на второ и трето място, докато Китай се изкачва в класацията до четвърта позиция.

Годишният ръст на приходите от продажби е най-висок в Китай, Тайван и Япония. Пазарът на материали за микроелектронното производство в Европа, Южна Корея и останалия свят отчита номинален ръст, а пазарът в Северна Америка се е свил.

     
Източник: SEMI

Ключови думи: микроелектроника   чисти стаи   корпусиране  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...