Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ЕРСА-България проведе технологичен семинар за запояване, ремонт и инспекция в електрониката

21.04.2017   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 5 април т. г. в хотел Новотел София се състоя първият по рода си технологичен семинар, организиран от ЕРСА-България. Събитието, посветено на новите технологии за запояване, ремонт и инспекция в електрониката, събра множество специалисти в областта. В семинара взеха участие представители на ERSA GmbH Германия и VISCOM AG Германия – търговски партньори на ЕРСА-България и съорганизатори на мероприятието.

Събитието бе открито от Николай Момчилов, управител на ЕРСА-България, който приветства повече от 50 заинтересовани участници, представи накратко дейността на компанията и очерта програмата за деня.

Семинарът продължи с презентацията на регионалния мениджър продажби в ERSA Machines Кристиан Отт, посветена на съвременното селективно запояване. В своето представяне лекторът се спря на основните специфики, приложение и възможности на технологията, и направи кратко сравнение между различните методи за машинно запояване - спойка вълна и селективно запояване.

В своята презентация лекторите Андреас Гладис и Хари Рьокенер от Viscom представиха интересни факти за дейността на компанията и възможностите за инспекция, които предоставя софтуерът Viscom Quality UpLink.

Следобедната сесия бе посветена на технологиите за ремонт и ръчен монтаж, озаглавена "От ръчен до високо професионален SMT/BGA Ремонт" с лектор Дитмар Волперт, регионален мениджър продажби в ERSA Tools.

"Благодаря на организаторите за поканата за този семинар, темите бяха много интересни, информацията в тях беше добре систематизирана и представена на най-високо професионално ниво. Надяваме се подобни събития да се организират по-често в България, защото това е много полезно за обмяна на ноу-хау и запознаване с върховите технологии за запояване и инспекция", коментира един от участниците - Валентин Ценев от фирма Унипос.

Теоретичната част бе последвана от заключителна дискусия и демонстрация на живо на ремонтната станция за запояване HR 550, изложена в залата. Присъстващите се увериха в ползите и ефективността на ремонтната станция, като беше предоставена възможност да я тестват с техни продукти и платки. Акцентът при демонстрацията беше качеството, повторяемостта на резултатите и пълният контрол върху процеса, който предоставя станцията.

"Първият технологичен семинар на ЕРСА България и Ersa GmbH в София беше много успешен. Получихме силна обратна връзка от всички участници - както по отношение на професионалното ниво на събитието, така и за избора на интересни теми. Всички изявиха желание за участие в следващи подобни събития, за да се засили трансфера на ноу-хау в България", сподели в края на събитието Николай Момчилов.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: ЕРСА-България   ERSA   VISCOM   селективно запояване   машинно запояване Viscom Quality UpLink  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...