Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов контролер за DC-DC преобразуватели

16.05.2017   |   Технологии
 

Microchip представи нов контролер с аналогова част и микропрограмно управление (Digitally Enhanced Power Analog - DEPA), предназначен за DC-DC преобразуване в захранвания. Едночиповият MCP19122/3 управлява DC-DC преобразуватели, като на входа може да му се подава напрежение до 42 V, а изходното му напрежение може да се регулира в диапазон от 0,3 V до 16 V без външни компоненти или драйвери.

Интегрираният PIC микроконтролер в MCP19122/3 може динамично да регулира работните честоти, праговете за защита на захранването при повишаване или понижаване на напрежението над/под определена стойност, ограниченията по ток, напрежението и тока на изхода, както и да осигурява плавен старт.

Контролерът MCP19123 предлага множество уникални възможности, включително програмируем диференциален входен усилвател, който се използва за оптимизиране на работата и намаляване на грешката по напрежение. Тази конфигурируемост дава възможност за широк диапазон на изходните напрежения, който обикновено се изисква при реализацията на USB захранвания и зарядни устройства.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MCP19123   DC-DC преобразуватели   DEPA  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...