Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи миниатюрен RPMA модул за Machine Network

16.05.2017   |   Технологии
 

u-blox представи SARA-S200 - един от най-малките модули за Machine Network, базиран на RPMA (Random Phase Multiple Access), LPWA технология с ниска мощност, съобщиха от българския партньор на компанията Microdis.

Machine Network е вид безжична мрежа, създадена от Ingenu, авторите на технологията RPMA, насочена изключително към приложения за комуникация между машини (M2M) и интернет на нещата (IoT). RPMA използва глобално достъпния честотен диапазон 2,4 GHz ISM (Industrial, Scientific and Medical), която гарантира висока степен на сигурност в над 20 страни.

u-blox успешно разви технологията, използвана в модулите RPMA от първо поколение, и ги направи с 65% по-малки. SARA-S200 осигурява съществена оптимизация на разходи и обем, което прави модула подходящ за приложение в интелигентните измервателни системи, сградната автоматизация, нефтената и газовата промишленост, проследяването на активи и селското стопанство.
 
Като модул от второ поколение, разработен от u-blox съвместно с Ingenu, SARA-S200 е резултат от стратегическото партньорство на компаниите. То започна през септември 2016 г. и се затвърди с разработването на първия модул на u-blox за Machine Network - NANO-S100.

SARA-S200 се предлага в LGA корпус с размери 16 х 26 х 2,3 мм, осигуряващ лесна миграция между други типоразмери и клетъчни технологии благодарение на възможностите за интеграция. Модулът гарантира и изключително ниска консумация на енергия (50 μW средна консумация в sleep режим), което означава, че може да работи над 10 години с една батерия. SARA-S200 е предназначен за индустриални приложения и работи в температурен диапазон от -40 °C до + 85 °C.

     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   Microdis   Ingenu   SARA-S200   Machine Network   RPMA  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...