Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

LEM представи нова серия изолирани токови преобразуватели

23.05.2017   |   Технологии
 

LEM разшири гамата си миниатюрни интегрални токови преобразуватели за измерване на постоянен и променлив ток с честота до 300 kHz с новата серия GO.

Моделите от серията са напълно изолирани, въпреки изключително малките си размери, благодарение на интегрирания токов проводник. Новите преобразуватели позволяват измерване на номинален ток 4, 6, 8, 10, 12, 16, 20 или 30 A с диапазон на измерване 2,5 пъти номиналния ток. Те могат да издържат на високи токове на претоварване с пикови стойности до 200 А и кратка продължителност (до 1 ms).

Токовите преобразуватели от серията GO са предназначени за директен монтаж върху печатна платка и се предлагат в компактни SO8 или SO16 корпуси, които осигуряват икономия на пространство и производствени разходи.

Тоководещият проводник в новите модели е с ниско съпротивление с цел свеждане до минимум на загубите на енергия. Той е интегриран в патентована специализирана ИС (ASIC), което позволява директно измерване на ток и постоянна надеждност на изолацията.

Стандартните модели от серията разполагат с аналогови изходи на напрежение с различни нива на чувствителност в зависимост от модела и изходно напрежение 800 mV @ IPN за 5-волтовите версии и 500 mV @ IPN за 3,3-волтовите версии. Предлагат се и специализирани модели с пропорционален изход.

Серията токови преобразуватели GO е проектирана с акцент върху защитата от външни силови полета в приложенията от сферата на силовата електроника. Новите прибори разполагат с възможности за програмируема вътрешна температурна компенсация на базата на EEPROM. Тази функция позволява надеждна работа на преобразувателите в широк температурен диапазон от -40 до +125°C.

Липсата на магнитна верига в конструкцията спомага за висока точност на измерванията без отклонения вследствие на магнитно поле. В сравнение с по-старите модели от гамата, преобразувателите от серията GO се отличават с подобрена точност в целия работен температурен диапазон по-кратки времена на реакция от 2 µs, подобни на тези при моделите с магнитна верига.

Версиите в SO16 корпус стандартно разполагат с две различни предупредителни функции при установяване на свръхток (Over-Current Detection, OCD) – бърза и бавна, като втората е по-прецизна. За приложения като асинхронни електромотори и сервозадвижвания, AC и DC инвертори, токовите преобразуватели от новата серия на LEM предлагат по-надеждна алтернатива на бюджетни измервателни решения като шунтовете.

     
Източник: LEM

Ключови думи: LEM   токови преобразуватели   GO  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...