Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox, Commsignia и NXP с партньорство при интелигентните комуникационни системи за автомобили

30.05.2017   |   Бизнес
 

u-blox, Commsignia и NXP Semiconductors обявиха стратегическо сътрудничество в областта на добиващите все по-голяма популярност технологии за комуникация между превозни средства (V2V) и между превозни средства и инфраструктура (V2I), съобщиха от фирма Microdis, партньор на u-blox в България.
 
Тези технологии дават възможност на новите превозни средства безопасно и анонимно да обменят информация с други подобно оборудвани автомобили, инфраструктура и дори с пешеходци в радиус до 1 км. Получените данни могат да повишат осведомеността на водачите с цел подобряване на безопасността на движение, намаляване на задръстванията и вредните емисии.
 
"Това сътрудничество ще се фокусира върху осигуряването на готови за производство V2V и V2I решения като нашия V2X комуникационен модул. Ние вече присъстваме на пазара чрез фамилията модули THEO, а новото сътрудничество ще затвърди позицията ни и ще позволи иновативните продукти на u-blox да достигат по-бързо до пазара", обясни Костас Мейметис, директор продуктова стратегия в u-blox.
 
Трите компании ще демонстрират на живо как партнорството им дава възможност за внедряване на животоспасяващи V2V приложения по време на изложението TU-Automotive Detroit на 7 и 8 юни т. г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Commsignia   NXP   V2V   V2I  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...