Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи софтуерно решение за проектиране на автомобилни IP информационни системи

30.05.2017   |   Технологии
 

Microchip представи ново високоскоростно мрежово решение за проектиране на информационно-развлекателни системи в автомобила с управление на хардуера чрез интернет протокол (IP). Unified Centralized Software Stack (UNICENS) е софтуерен модул, достъпен безплатно за клиентите на Microchip, които използват интелигентни мрежови интерфейсни контролери (INIC) като OS81118, OS81119 и всички бъдещи INIC.
 
UNICENS параметризира много от спецификите на мрежата и позволява на клиентите да се съсредоточат върху разработката на приложения, вместо да бъдат обременени с подробности за мрежовото управление. Модулът позволява на клиентите да изберат предпочитания от тях метод за управление на устройства, включително FBlock, технологията MOST, Ethernet IP и специфичните за потребителя средства. UNICENS също така поддържа конфигуриране и управление на всички участници в мрежата от един централен възел и може да премахне нуждата от използване на микроконтролери във всички останали мрежови възли.
 
"По същество UNICENS и INIC осигуряват на клиента метод за управление на Ethernet-базирана мрежа без необходимост от управление на протокола за резервиране на честотната лента за аудио и видео данни", обясни Дан Термер, вицепрезидент на отдела за автомобилна електроника в Microchip.
 
UNICENS вече се предлага като безплатен софтуер с отворен код за клиентите на Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   UNICENS   MOST   автомобилна електроника   OS81118  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...