Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи първия микроконтролер с интегриран 2D графичен процесор и DDR2 памет

06.06.2017   |   Технологии
 

Microchip обяви новата серия 32-битови микроконтролери PIC32MZ DA, които са първите в сектора с интегриран 2D графичен процесор (GPU) и интегрирана DDR2 памет с обем до 32 MB. Тази комбинация дава възможност на клиентите да увеличат цветната разделителна способност на приложението и размера на дисплея до 12 инча с лесни за използване ресурси и инструменти от Microchip, включително развойните среди MPLAB IDE и MPLAB Harmony Software Framework.

Серията PIC32MZ DA свързва графичните възможности на микронтролера и микропроцесорния блок (MPU), улеснявайки клиентите, които искат да останат в познатата среда за проектиране. Устройствата осигуряват графични възможности, подобни на MPU, в съчетание с безпроблемния модел за интегриране и програмиране на MPLAB IDE и Harmony. Тези развойни инструменти предоставят визуална среда за графично проектиране, възможност за създаване на персонализирани драйвери за дисплеи, графични библиотеки и конвертор на артикули, който може да оптимизира графичното изображение за избрания размер на дисплея.
 
Характеристиките на новите изделия включват: трислоен графичен контролер с възможност за за управление на 24-битов цветен SXGA дисплей, високопроизводителен 2D графичен процесор (GPU), 32 MB интегрирана SDRAM или опция за 128 MB външна адресируема SDRAM памет, широки възможности за свързаност с Flash и SRAM.

Интегрирането на DDR2 памет, което е първо по рода си в сектора, дава възможност за 2 пъти по-висока производителност и големи графични буфери и/или съхранение за все по-сложните комуникационни протоколи и алгоритми. Резултатът е безпроблемно работещ и модерен интерфейс с по-малко продуктови вариации.
 
Серията PIC32MZ DA се поддържа от интегрираната софтуерна среда MPLAB Harmony на Microchip, интегрираната среда за разработка MPLAB X IDE, компилатора MPLAB XC32 за PIC32 микроконтролери, вътрешносхемния дебъгер MPLAB ICD 3 и вътрешносхемния емулатор MPLAB REAL ICE.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC32MZ DA   PIC32MZ DA   MPLAB  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...