Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи нова серия V2X модули

u-blox обяви най-новата си серия V2X модули VERA-P1, предназначени да ускорят развитието на по-безопасни и по-автоматизирани превозни средства, съобщиха от фирма Microdis, партньор на u-blox в България.

VERA-P1 е последният модел от гамата приемо-предавателни модули на u-blox, отговарящ на стандарта IEEE 802.11p. Модулите ще спомогнат за разработка на ново поколение интелигентни системи в помощ на водача (ADAS), които ще дадат възможност за постигане на автономно шофиране.

След дългогодишни тестове за оперативна съвместимост и полеви изпитания в световен мащаб, технологията V2X вече е готова за масовия пазар и ще се предлага в автомобили от водещи производители още през тази година. Предвижда се до 2023 г. всяко ново превозно средство в САЩ да е с интегрирана V2V технология, като се очаква широкото разпространение на тези решения да започне през 2021 г.

"С пускането на пазара на новото поколение приемо-предавателни V2X модули VERA-P1 затвърждаваме нашия ангажимент към този вълнуващ и развиващ се пазар. Базиран на същата водеща в класа радиочестотна подсистема, използвана в нашия модул THEO V2X, VERA предлага същата висока производителност в по-малък и разходно-ефективен корпус", заяви Костас Мейметис, директор продуктова стратегия в u-blox.

VERA-P1 могат да комуникират в обсег до 1 km и напълно съответстват на системите за безжичен достъп в превозни средства (WAVE), специализирана комуникация в малък обсег на действие (DRSC) и ETSI ITS G5 за САЩ и европейските пазари. Пълната съвместимост по изводи на отделните варианти на продукта предоставя на клиентите по-голям избор и осигурява гъвкавост на системата. VERA-P1 се предлага в четири варианта, различаващи се по конфигурацията на антената, което опростява инсталацията, както и внедряването в пътна инфраструктура.
 

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   V2X модули   VERA-P1   автомобилна електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...