Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Melexis обяви уникален двучипов магнитен сензор за автомобилостроенето

06.06.2017   |   Технологии
 

Melexis обяви серия от магнитни сензори с фиксиране на състоянието (latch) и превключване (switch), които са първите в света с два силициеви чипа в един корпус. Новите изделия са предназначени за високонадеждни приложения в областта на автомобилната електроника, включително трансмисии, силово кормилно управление, спирачки и ключалки.

Чрез интегрирането на две интегрални схеми в един корпус се осигурява редундантност, която е от решаващо значение за надеждността на автомобилните приложения. Тази технология прави възможно значително да се повиши и прецизността - тъй като сензорните точки са по-близки, отколкото биха били с обособени прибори, разположени в отделни корпуси. Първите продукти, които се предлагат с тази иновативна концепция, са MLX92292 и MLX92232.
 
MLX92232 е второ поколение програмируем сензор на Хол, реализиран по най-съвременна CMOS технология. В него са интегрирани регулатор на напрежението, сензорна функционалност, базирана на ефекта на Хол (с усъвършенствана система за  компенсация) и драйвер за изход с отворен дрейн. Предлага се в корпус с 4 извода.

3-проводниковият μPower сензор MLX92292 се предлага в SO-8 корпус с 8-извода за повърхностен монтаж. Той осигурява стандартната функционалност за превключване, но за разлика от съществуващите продукти на пазара може да определи наличието на магнитни полета, които са странични, а не само ортогонални. Продуктът поддържа автомобилния стандарт за функционална безопасност ASIL-B (в съответствие с ISO 26262) чрез набор от вградени диагностични механизми, осигуряващи изключително надеждна работа в автомобилни приложения.

     
Източник: Melexis

Ключови думи: Melexis   Мелексис   автомобилна електроника   MLX92292   MLX92232  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...