Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip опростява проектирането на системи с LCD дисплеи

Microchip представи ново семейство микроконтролери с ниска консумация на енергия, интегрирани независими от ядрото периферни блокове (CIP) и интелигентен аналогов модул за управление на течнокристални дисплеи (LCD). Деветте модела от фамилията PIC16F19197 включват енергийно ефективен капацитивен преобразувател на напрежение (charge pump) за LCD; 12-битов аналогово-цифров преобразувател с изчислителни възможности; енергийноефективен компаратор; тактов генератор с активна настройка за високочестотния осцилатор. Това са първите 8-битови микроконтролери, оптимизирани за широкоразпространените сензорни LCD дисплеи с ниска енергоконсумация и батерийно захранване.
 
Фамилията PIC16F19197 се предлага в корпуси с 28 до 64 извода, до 56 KB флаш памет и 4 KB RAM. Капацитивният преобразувател гарантира, че LCD екраните поддържат постоянен контраст дори при спадане на напрежението на батерията. Аналогово-цифровият преобразувател автоматизира задачите за приемане и обработка на сигнали, което улеснява реализирането на ефективни интерфейсни бутони и плъзгачи, управлявани чрез докосване. Освен това, функцията за активна настройка на тактовия генератор предоставя на клиента изключително стабилен осцилатор в целия работен диапазон на напрежения и температури. Микроконтролерите от фамилията PIC16F19197 са в състояние да постигнат тази функционалност изцяло на хардуерно ниво, без необходимост от използване на софтуерни средства.

PIC16F19197 се поддържа от инструмента за бързо прототипиране MPLAB Code Configurator (MCC), който се предлага като безплатен допълнителен модул за развойните среди MPLAB X и MPLAB Xpress IDE и осигурява графичен интерфейс за конфигуриране на периферни устройства и функционалости, специфични за всяко приложение. Клиентите могат да се възползват и от поддръжката на наскоро представената развойна платка Microchip LCD XLP Explorer (DM240314), която предоставя средства за изпитване на микроконтролери за LCD дисплеи.
 
Първите три модела от новата фамилия PIC16F19197 се предлагат за серийно производство и мостри в разнообразни варианти на корпусиране.
 

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC16F19197   MPLAB X   DM240314   LCD драйвери  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Технологии
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...